Reviews

Vera

Vera Bergmeijer

Vera Bergmeijer (1993) kreeg in 2016 een burn-out. Op dat moment werkte ze op het hoofdkantoor van een bank. Tijdens haar burn-out periode verhuisde ze naar de andere kant van het land en werd fulltime paardentrainer. De burn-out leerde haar onnoemelijk veel, teveel om op te noemen. Maar als ze er één les uit mag lichten dan is het: open je hart. Niet onder strikte voorwaarden: ‘als jij dat ook doet’, ‘alleen op donderdag’, maar hélemaal en ónvoorwaardelijk. Dat is de reis van haar leven geworden. Vera is dankbaar voor de radicale stroomversnelling waar de burn-out haar in meenam en de onvoorwaardelijke (zelf-)liefde die ze op de bodem van de put ontdekte. Solid ground to build on!

Over haar werk als paardentrainer kun je meer lezen op https://verabergmeijer.nl/

Jan Willem de Boer (1978) is psychiater bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hij heeft aandacht voor de lichamelijke en psychische uitingen van burn-out en hij behandelt mensen die in de eerste lijn onvoldoende zijn hersteld. Jan Willem heeft voordat hij in het ziekenhuis kwam werken ook een burn-out gehad. Zijn stelling is dat je een burn-out het beste vroeg in je leven kunt hebben, zodat je langer van het veranderproces kunt profiteren. 

Jan Willem de Boer

Inge

Inge Hamming

Inge Hamming (1981) is moeder, vrouw, huisarts en patiënt. Sinds 2017 is ze werkzaam als
waarnemend huisarts in Noord Nederland. In haar werk ziet zij veel mensen die een burn-out hebben
of daar tegenaan zitten. Vanwege haar persoonlijke ervaringen met stressvolle gebeurtenissen,
rouw, chronische ziekte en extreme vermoeidheid is ze zich gaan verdiepen in de effecten van
leefstijl op je energiehuishouding.

Saskia Rasker-Boerema (1984) is getrouwd met Siert, en moeder van Tim en Evi. In september 2017 raakte ze burn-out. De weg naar herstel, in combinatie met het moederschap, bleek lang en vol hindernissen. En het heeft haar veel gebracht. Ze leerde zichzelf (weer) kennen, weet weer waar ze blij (en vooral niet blij) van wordt, en ze leerde dat ze niet koste wat het kost alle ballen hoog hoeft te houden en dat ze keuzes mag maken. En het allerbelangrijkste: ze leerde goed voor zichzelf te zorgen en kan weer genieten van het (gezins-)leven. Saskia is GZ-psycholoog en heeft een eigen praktijk, Praktijk Leef het voor, waarin ze moeders met (langdurige) stressklachten begeleidt naar meer inzicht en balans in hun leven. Meer informatie over haar praktijk vind je op https://leefhetvoor.nl/

Saskia

Saskia Rasker-Boerema

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven

Verhalen over herstellen van burn-out.