Over de auteur

Eva Hamming

In 2015 kwam Eva Hamming (1979) thuis te zitten met een burn-out. Dit werd een keerpunt in haar leven. Het was niet de eerste keer dat het niet goed ging , maar het was wel de eerste keer dat het zo slecht ging. Ze wist dan ook dat ze nu echt iets moest veranderen, omdat deze neerwaartse spiraal anders zou eindigen op een plek waar ze niet wilde zijn. Eva greep haar burn-out aan om intensief met zichzelf aan de slag te gaan. Ze veranderde haar mind-set, overtuigingen en bezigheden en zette daarmee de stappen van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven. 

Tegenwoordig doet Eva waar ze blij van wordt. Dichter bij jezelf komen in de natuur staat centraal in haar werkzaamheden. Je kunt bij haar terecht voor buitencoaching en systemisch werk in de natuur. En daarnaast organiseert ze Bosbaden, Vrouwencirkels en Stilteweekenden. Eva is sinds 2001 getrouwd met Erik, de leukste man ter wereld.

Meer informatie over haar werkzaamheden vind je op evahamming.nl

Over de co-auteurs

Saskia Rasker-Boerema (1984) is getrouwd met Siert, en moeder van Tim en Evi. In september 2017 raakte ze burn-out. De weg naar herstel, in combinatie met het moederschap, bleek lang en vol hindernissen. En het heeft haar veel gebracht. Ze leerde zichzelf (weer) kennen, weet weer waar ze blij (en vooral niet blij) van wordt, en ze leerde dat ze niet koste wat het kost alle ballen hoog hoeft te houden en dat ze keuzes mag maken. En het allerbelangrijkste: ze leerde goed voor zichzelf te zorgen en kan weer genieten van het (gezins-)leven. Saskia is GZ-psycholoog en heeft een eigen praktijk, Praktijk Leef het voor, waarin ze moeders met (langdurige) stressklachten begeleidt naar meer inzicht en balans in hun leven. Meer informatie over haar praktijk vind je op leefhetvoor.nl

Saskia Rasker-Boerema​

Saskia Rasker-Boerema

Inge Hamming​

Inge Hamming

Inge Hamming (1981) is moeder, vrouw, huisarts en patiënt. Sinds 2017 is ze werkzaam als
waarnemend huisarts in Noord Nederland. In haar werk ziet zij veel mensen die een burn-out hebben
of daar tegenaan zitten. Vanwege haar persoonlijke ervaringen met stressvolle gebeurtenissen,
rouw, chronische ziekte en extreme vermoeidheid is ze zich gaan verdiepen in de effecten van
leefstijl op je energiehuishouding.

Jan Willem de Boer (1978) is psychiater bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hij heeft aandacht voor de lichamelijke en psychische uitingen van burn-out en hij behandelt mensen die in de eerste lijn onvoldoende zijn hersteld. Jan Willem heeft voordat hij in het ziekenhuis kwam werken ook een burn-out gehad. Zijn stelling is dat je een burn-out het beste vroeg in je leven kunt hebben, zodat je langer van het veranderproces kunt profiteren. 

Jan Willem de Boer

Vera Bergmeijer​

Vera Bergmeijer

Vera Bergmeijer (1993) kreeg in 2016 een burn-out. Op dat moment werkte ze op het hoofdkantoor van een bank. Tijdens haar burn-out periode verhuisde ze naar de andere kant van het land en werd fulltime paardentrainer. De burn-out leerde haar onnoemelijk veel, teveel om op te noemen. Maar als ze er één les uit mag lichten dan is het: open je hart. Niet onder strikte voorwaarden: ‘als jij dat ook doet’, ‘alleen op donderdag’, maar hélemaal en ónvoorwaardelijk. Dat is de reis van haar leven geworden. Vera is dankbaar voor de radicale stroomversnelling waar de burn-out haar in meenam en de onvoorwaardelijke (zelf-)liefde die ze op de bodem van de put ontdekte. Solid ground to build on!

Over haar werk als paardentrainer kun je meer lezen op verabergmeijer.nl

Jessie Reitsema (1973) raakte in september 2014 burn-out. Deze ervaring bracht haar leven terug naar een gezonde balans. Voor die tijd was haar werk haar leven, en sinds haar burn-out is dit meer afgebakend en begrenst. Jessie stopte met het proberen bij te benen van haar overvolle agenda, en is gaan genieten van wat de dag brengt en van de natuur. Ook versterkte haar burn-out haar interesse in de mens en zijn doen en laten. Dit zorgde voor een verdieping van haar werk als coach op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van patronen. Jessie maakt graag een verschil in het leven van mensen door iets toe te voegen, al is het een glimlach. 
Meer informatie over haar coaching vind je op www.ki-jere.nl

Jessie Reitsema​

Jessie Reitsema

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven

Verhalen over herstellen van burn-out.